22 Mart 2013 Cuma

Sadaka taþý

Sadaka Tasi Sadaka Tasi Eski Istanbul'da yardimlarin en göze batmayani ''sadaka taslari'' kullanarak yapildi. Bu taslar bir buçuk-iki metre yüksekliginde mermerden olurdu.
Sadaka Tasi 28 Nisan 2010Sadaka Tasi. Nice güzel örnekler duruyor tarihin zaman araliklarinda. Köselerde, kenarda öylesine bekleyip duruyor.
Sadaka Taslari Sadaka taslarinin sekli ve boyutlari çesitli olmakla beraber yaygin bir biçimde görülen iki tipin ön plana çiktigi görülmektedir.
Sadaka Taslari Yüksek taslarin önünde uzanabilmek için basamakli olurdu. Bir rivayete göre Istanbul'da 160 adet sadaka tasi bulunurdu.
Sadaka Tasi 6 Agustos 2011 En makbul yardim gizliden gizliye yapilan yardimdir ve eskiler bu is için ''sadaka tasi" ni icat etmislerdir. Çogumuz pek bilmeyiz ama, bu sadaka taslarindan biri Istanbul'da hálá...
Sadaka Tasi / ON ALTI YILDIZ 30 Mayis 2011Sadaka Tasi nedir? Yusuf Coskun Benefse'nin muhtesem eseri ile birlikte sunuyoruz. 30 Mayis 2011 09:31.
SADAKA TASI « Kemal Elitemiz SADAKA TASI. Tanyeri agarmis, duru ve tertemiz havada parlak yildizlar seçiliyordu, iki ay önce yagan kar yogunlugunu kaybetmeden, kuru zemheri ayazinda tozlasmis ve uçusuyordu.
Sadaka tasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder